Şişkinliği 10 dakikada bitiren yöntem! Diyetisyen açıkladı
Şişkinliğin sebeplerinden birinin çok fazla hava yutmak olduğu bilgisini veren Diyetisyen Gündüz, yiyip içtiğimiz tüm besinlerle hava yuttuğumuzu, ancak hızlı yemek yiyen kişilerin daha çok hava yuttuğunu ve bunun da şişkinliği arttırdığını söyledi. Lif içeriği yüksek ve sindirimi zor olan besinlerin daha çok şişkinlik yaptığına değinen Diyetisyen Gündüz, “Brokoli, karnabahar, lahana, turpgiller, kabuklu meyveler, tam tahıllar ve kurubaklagiller daha çok şişkinliğe yol açar. Lif içeriği yüksek besinler aslında gastrointestinal sağlığımız için oldukça önemlidir. Şişkinlik yapsalar da bu onları tüketmememiz gerektiği anlamına gelmemelidir. Ancak bu besinlerin tüketiminde aşırıya kaçmamak önemlidir” diye konuştu.