Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
ŞERBETLİ TATLILARDAN UZAK DURUNYılbaşı tatlısı olarak şerbetli tatlılardan uzak kalmanın iyi olacağını ifade eden Berna Arslan, “Muhallebi, tiramisu gibi sütlü tatlılar veya kaymaksız ayva, kabak tatlısı gibi tercihlerde bulunabilirsiniz. Yemek sonrası çay-kahve kısmına geçmeden midenin sindirmesi için yaklaşık 40-45 dakika beklemek önemlidir. Böylece gece sonuna doğru oluşan aşırı şişlik ve karın ağrısının oluşması önlenmiş olur. Kuru yemişlerde seçici olun. Masum görünen yedikçe yediren kuru yemişler ana yemekte dengeyi sağlamışken oyunu bozabilir. Bu sebeple yiyeceğiniz kadarını avucunuza veya kasenize alın. Fıstık, kaju yerine çiğ fındık, çiğ badem, kabak çekirdeği, beyaz leblebi tercih etmek fazla tuz ve kalori alımınızın önüne geçmeye yardımcı olur” dedi.ARA SICAKLARDA SEÇİCİ OLUNEğer yılbaşını ev yerine restoranda karşılıyorsanız ordövr tabağınızda sossuz olan mezelerden tercih etmeye özen göstermemiz gerektiğine değinen Diyetisyen Arslan, “Ara sıcaklarda seçici olun, hepsine evet demeyin, mümkünse yanınızdaki ile paylaşmaya çalışın. Etli ana yemek yanında gelen pilavı yarım porsiyon olarak istemekte fayda var. Yemeğinize mutlaka bir yeşil salata eşlik etmelidir. Sıvı tüketimini yemeklerle beraber değil, daha sonrasında içmeye özen gösterin. Yemek sonrası gelen tatlılarda en sevdiğiniz bir çeşit tatlıyı tercih edin. En önemlisi yemek tercihleriniz ve ne kadar yediğiniz sizin elinizde. Bu sebeple kendi limitinizi kendiniz belirleyin, her ikrama evet demeyin” diye konuştu.