Yılbaşı ertesi sendromunu atlatmanın yolları! 22222 kuralını uygulayın
Bir önceki akşam kallavi bir sofrada yemek yediğiniz için bu akşam mutlaka hafif şeyler yiyin.Az yağlı ve az tuzlu olsun yemekleriniz. Et grubu yerine sebze çorbası veya baklagilli salata ya da zeytinyağlı bir sebze yemeğini tercih edebilirsiniz. Çorba olarak, brokoli çorbası, kabak veya köz biber çorbası yapıp bunu yoğurtla tüketebilirsiniz.Salata alternatifi olarak nohutlu veya kuru börülceli, bol yeşillikli kırmızı lahana ve nar taneleri eklenmiş bir salata tabağı uygun olur.Zeytinyağlı pırasa, portakalı veya ayvalı kereviz ya da kabak soteyi yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz.Akşam yemeğini olabildiğince erken yiyip erken uyumaya çalışın. Midenizi ve bedeninizi dinlendirin.Ayça Kaya, iç hastalıkları uzmanı: ‘Bitki çayı için, yürüyüşe çıkın’Tüm günü uyuyarak geçirmeyin. Mutlaka hareketli ve aktif olmaya çalışın. Yavaş bir yürüyüş yapmak sindirimi hızlandırır ve enerji seviyenizi arttırır.Taze hava aynı zamanda ruh halinizi de iyileştirir. Kahvaltı sonrası açık havada yapılacak 45 dakikalık bir yürüyüşle metabolizmanızın canlanmasını sağlayabilirsiniz.Bitki çayları sindirim sisteminizi rahatlatır ve vücuda rahatlık hissi sağlar. Yeşil çay antioksidan bakımından zengindir ve metabolizmayı hızlandırır. Hafif bir enerji artışı sağlar. Papatya çayı sakinleştirici özelliğiyle bilinir. Sindirim sistemini rahatlatır, stresi azaltır ve rahat bir uyku için idealdir.Rezene çayı sindirimi kolaylaştırır ve karın şişkinliğini azaltabilir. Yemek sonrası içilerek rahatlatıcı bir etki sağlayabilir. Nane çayı mide problemlerine karşı etkilidir. Aynı zamanda ferahlatıcı bir aromaya sahiptir. Bu bitki çaylarını yılbaşı sonrasında vücudunuzu dengelemek ve sakinleştirmek için tüketebilirsiniz.Ara öğünlerde C vitamini içeriği yüksek meyveler tercih edin. Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, nar, elma olabilir. Bu meyveler toksinlerden arınmanız için etkili olacaktır. Ayrıca bağışıklığınızı da güçlendirir. Yoğurt toksinlerden arınmak için çok etkili bir besin. Mutlaka ana ya da ara öğünde olmalı.