AKŞAMA ZİYAFET VAR! Geleneksel Lezzete Modern Dokunuş! Mideniz Bayram Edecek: Evde İskender Tarifi ve Püf Noktaları!
/ İskender evde hazırlaması zor bir yemektir. Her ne kadar temel malzemesi döner olsa da kuşkusuz ona lezzetini veren tereyağı, domates sosu, yoğurt ve pidedir. Adını Osmanlı İmparatorluğu döneminde (19. yüzyıl) Bursa’da yaşayan İskender Efendi’den alan bu yemeğin 1 porsiyonu (500 gram) yaklaşık 755 kaloridir.EVDE KOLAYCA HAZIRLAYIN! LEZZETLİ Mİ LEZZETLİ İSKENDER TARİFİ/ Bu İskender kebabı tarifi ile restoran lezzetini evinizde yakalayabilirsiniz.Malzemeler:- Döner için:
500 gram dana eti (bonfile, antrikot veya biftek)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)- Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz- Servis için:
2 adet tırnak pide (veya ekmek)
Yoğurt (süzme yoğurt tercih edilebilir)
2 yemek kaşığı tereyağı (üzerine gezdirmek için)