Günde 1 avuç fındık, ceviz ve badem tüketirseniz… Faydası inanılmaz! E vitamini, çinko, magnezyum, omega 3…
Dr. Öğr. Üyesi Yenipınar, “Pancar suyu, içeriğinde bulunan nitrat ile kan akışının düzenlenmesine ve hücrelerin oksijen alışına destek olur. Özellikle grip ya da soğuk algınlığı yaşayanların sıklıkla şikâyet ettiği kas kasılmalarını önlemede yardımcı olur. Hastalık evresinde günde 2 bardak pancar suyu içilmesi daha enerjik hissetmenizi sağlar” diye konuştu.BAHARATLARI HARMANLAYARAK KULLANIN Dr. Öğr. Üyesi Yenipınar, “Baharatların içeriğinde bulunan antioksidanlar da bağışıklık sistemini destekler. Hatta bazı baharatlar, boğazda oluşan enfeksiyonun iyileşme sürecini hızlandırır. Fesleğen, karabiber, kekik, nane, zencefil, kimyon, pul biber gibi baharatlar karıştırılarak salatalarda veya yoğurt içine karıştırılarak kullanılabilir” ifadelerini kullandı. GÜNDE 1 AVUÇ FINDIK,CEVİZ VEYA BADEM YİYİN Dr. Öğr. Üyesi Yenipınar, “Özellikle fındık, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlar içerdikleri E vitamini, çinko, magnezyum, omega 3 gibi yağ asitleri, vitamin ve mineral içeriklerinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirerek gribe karşı koruyuculuk görevi görür. Günde bir avuç tüketebilirsiniz. Çiğ olarak tüketmekte yarar vardır” dedi.