Ne şişkinlik kalacak ne gaz! Sindirimi kolaylaştıran 3 beslenme tüyosu… Dikkat! Bu besinler vücutta şişkinlik yapıyor
“Lahana, karnabahar ve kurubaklagiller şişkinlik yapar”/ Lif içeriği yüksek ve sindirimi zor olan besinlerin daha çok şişkinlik yaptığına değinen Diyetisyen Gündüz, “Brokoli, karnabahar, lahana, turpgiller, kabuklu meyveler, tam tahıllar ve kurubaklagiller daha çok şişkinliğe yol açar. Lif içeriği yüksek besinler aslında gastrointestinal sağlığımız için oldukça önemlidir. Şişkinlik yapsalar da bu onları tüketmememiz gerektiği anlamına gelmemelidir. Ancak bu besinlerin tüketiminde aşırıya kaçmamak önemlidir” diye konuştu.Günümüzde birçok kişinin glüten, laktoz veya lektin ile ilgili tolerasyon problemleri olduğunu hatırlatan Diyetisyen Gündüz, bu besinleri yedikten sonra sindirim sistemiyle ilgili sorunlar artıyorsa tanı konulması için doktor ile bu süreçte nasıl beslenileceğinin öğrenilmesi için de diyetisyen ile görüşülmesini tavsiye etti.“Yemek yerken oturun, az ve yavaş yiyin”/ Yaşam tarzı değişiklikleriyle şişkinliğin azaltılabileceğini vurgulayan Diyetisyen Gündüz, “Beslenme günlüğü tutmak bu önlemlerden biridir. Birkaç hafta boyunca ne yiyip ne içtiğinizi ve bu besinlerden sonra yaşadığınız semptomları not etmeniz size ve bağırsaklarınıza iyi gelmeyen besinleri tanımanıza yardımcı olacaktır. Çatal ve kaşığı masaya bırakıp her lokmayı 30 defa çiğnemeye çalışmak gerek” dedi.